Quo vadis, copilul meu?

0
1237

Unde rătăcești? De ce te-ai îndepărtat atât de mult de tine însuți? de cei apropiați? de toți oamenii? de natură?

Întoarce-te la natură, copilul meu! Natura este cea care te-a purtat în pântecele său, natura este cea care te-a legănat, natura este cea care te-a mângâiat atunci când ți-a fost greu, natura este cea care îți pune la dispoziție tot ceea ce ai nevoie clipă de clipă…

Chiar nu ai observat cat de mult te-ai îndepărtat de natură? Ai nevoie de mine ca să-ți atrag atenția asupra acestui lucru evident și greșit? De cât timp nu ai mai privit cerul? De cât timp nu ai mai îmbrățișat un arbore sau nu ai mai admirat o floare? Pentru Dumnezeu, de cât timp nu ai mai ascultat păsările ciripind?

E urgent necesar să repari toate aceste derapaje ale sufletului tău!

Ai reușit măcar să-ți dai seama pe unde rătăcești?

Ce a determinat toate aceste rătăciri, atât ale emoțiilor, cat și ale sentimentelor, ale minții și chiar ale spiritului tău?

Ai reușit să-ți dai seama cine îți fură de fapt toate aceste bogății ale sufletului tău?

Dacă nu ai reușit până acum să descoperi, sau dacă nici măcar nu ai realizat cat de mult te-ai îndepărtat de tine însuți, a venit vremea să îți recuceresti viața!

Eminescu spune:
„Amăgit atât de adrese / Nu spera [în mod naiv! n.n.] și nu ai teamă!”

Dragul meu prieten, ești de cinci ori amăgit!

Întâi, te amăgește Amăgitorul, care a ticluit și pune în act toate aceste planuri viclene și infernale!

Al doilea, te amăgesc cozile de topor (lemnul ce ajută la tăierea copacului viguros), ce se închină Amăgitorului, ce au fost de mult seduși de iluzia puterii, a finanțelor iluzoriu infinite și a grandorii aparent nemăsurate, dar cert nemeritate, obținută prin uzurpare.

Al treilea, te amăgesc mass-media și social media, aservite cozilor de topor, prin noua propagandă și cenzură.

Al patrulea, ești amăgit de cunoștințe, colegi, prieteni, membrii familiei, ființele dragi adeseori fără ca acestea măcar să bănuiască de fapt că sunt instrumentele amăgirii, atât pentru tine cat și pentru alții. Adeseori acești oameni superficiali au intenții bune, dar din nefericire, nefiind ancorați în realitate și în adevăr, îi conduc pe cei din jurul lor în eroare, așa cum stă scris:

„Orb conduce alt orb și cad amândoi în prăpastie!”; de asemenea:

„Drumul spre infern este pavat cu intenții bune!”,

 se spune cu referire precisă tocmai la acești amăgitori inconștienți și superficiali, ce sunt adeseori înrobiți de ignoranță, de lene, de prejudecăți, de idei preconcepute, de subjugarea habotnică în fața unei autorități pseudo-legitime, de mass-media, de social media, de propriile lor credințe fantasmagorice…

În al cincilea rând, ești amăgit chiar de mintea ta! Nu uita: în conflictul dintre inimă și minte, întotdeauna mintea te minte! Chiar dacă nu te-ai gândit până acum la acest lucru, mintea ta este supusă adeseori erorii, deoarece ea funcționează doar prin antagonismul bine – rău, nefiind capabilă să înglobeze contradicțiile într-un tot mai cuprinzător…

Și atunci, dacă nici măcar în mintea ta nu poți avea încredere în ce să te mai încrezi?

Cunoști răspunsul: singurele care nu te mint și care spun întotdeauna adevărul sunt:

Iubirea, Dumnezeu, virtuțile, și sufletul tău. De altfel toate acestea sunt unite unele de altele, nefiind în realitate, decât una și aceeași – în ultimă instanță – deoarece doar sufletul poate trăii iubirea, doar sufletul poate experimenta plenar o virtute, doar sufletul poate simții prezența tainică, misterioasă și copleșitoare, a lui Dumnezeu! Iar pentru omul-cap (adică pentru omul cu suflet mic ce are doar rațiune) nici iubirea, nici virtuțile și nici Dumnezeu nu există, deși el poate să creadă cu tărie nu numai că acesta îi sunt cunoscute, dar se mai și minte că le experimentează din plin ! Vorba înțelptului : „Fiul femeii sterpe!”

Dacă tu, copilul meu, te numeri printre acești oameni-cap, e urgent necesar să-ți deschizi inima, să-ți hrănești sufletul cu iubire, cu frumusețe, cu sentimente nobile, cu compasiune față de semeni, cu prețuire și respect pentru tot ceea ce te înconjoară și mai ales cu ajutorul naturii ce-ți stă clipă de clipă la dispoziție!

Vine un impertinent debusolat – coadă de topor – rupt de natură de peste 47 de ani, care zice: „Înțepați-vă cu serul meu experimental și vom îmbunătăți Creația lui Dumnezeu, o vom perfecționa! Da, 0,7% din populație va avea probleme, poate chiar va muri, dar hei!, asta nu e nici o problemă, EU v-am salvat pe toți ceilalți!” Apare apoi un alt „salvator” care zice: „Implantează-ți un cip în creier și ai conexiune directă cu smatphonul, te-am rezolvat!” Apoi revine primul ciudat și spune: „Hei, ca să protejăm planeta, mâncați toți carne de vită 100% sintetică și să vedeți ce bine o să vă fie!” Alți rupți de natură învelesc planeta cu 42.000 de sateliți ce vor emite microunde „ca să comunicăm mai bine”, iar alții construiesc orașul NEOM, primul „oraș complet smart” în care… nu va locui nici un om!!!

Cât de mult vrei să te mai îndepărtezi de natură, de natural, de firesc?

Nu uita că cea mai mare amăgire este îndepărtarea de sufletul tău și de natură, amăgire ce are loc prin social media, jocuri pe calculator, mass-media, realitate virtuală, instrumente tehnologice extrem de sofisticate și de „frumoase”, de iluzii și himere…

Quo vadis, copilul meu?

ALTIN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here