Bruxelles este primul oraș care STOPEAZĂ implementarea tehnologiei 5G din cauza riscurilor pentru sănătate

0
4494

Planurile de implementare a unui proiect-pilot de furnizare a internetului fără fir la viteză 5G în Bruxelles au fost oprite din cauza temerilor legate de sănătatea cetățenilor, informează The Brussels Times. În iulie 2018, guvernul încheiase un acord cu trei operatori de telecomunicații prin care se angaja să reducă standardele stricte privitoare la radiații în Bruxelles. Însă, conform autorităților regionale, momentan este imposibil de estimat cantitatea de radiații produse de antenele care ar asigura acest serviciu.

Într-un interviu oferit pe 29 martie 2019 publicației L’Echo ministrul Mediului Céline Fremault susținea:

„Nu pot încuraja o asemenea tehnologie, dacă standardele de radiații, care trebuie să protejeze cetățeanul, nu sunt respectate, cu sau fără 5G”.

Oficialul a mai declarat: „Locuitorii din Bruxelles nu sunt niște cobai, să le pot vinde sănătatea pentru profit. Nu putem lăsa loc nici unei îndoieli!” Un proiect-pilot nu este implementabil sub actualele standarde de radiații, iar ministrul regional al Mediului a declarat că nu intenționează să facă o excepție pentru tehnologia 5G. Regiunea Bruxelles are standarde de radiații deosebit de stricte în domeniul telecomunicațiilor. Standardul de 6 V/m a ridicat deja probleme în trecut, la furnizarea de internet mobil de mare viteză prin tehnologia 4G în capitala Belgiei.

Regiunea Bruxelles are standarde de radiații deosebit de stricte în domeniul telecomunicațiilor

Prima săptămână din aprilie 2019 guvernele regionale din Belgia au eșuat din nou să ajungă la un acord privind atribuirea licențelor 5G. Dosarul rămâne blocat pe partea de împărțire a costurilor. Va rămâne în sarcina următorului Executiv să gestioneze proiectul, a declarat ministrul comunicațiilor, Philippe De Backer.

Tehnologia 5G asigură transfer de date mobile în cantități și la viteze mari.

Aplicația imediată va fi accesul la internet wi-fi de mare viteză, însă scopul real al implementării acestei tehnologii ține de interconectarea roboților autonomi, a dronelor, a mașinilor fără șofer cât și a altor dispozitive „inteligente” care formează „the Internet of things” (Rețeaua obiectelor interconectate).

Liderii unei uniuni de peste 500 de milioane de locuitori au nevoie de sănătate

În Bruxelles se află și Parlamentul European, și Comisia Europeană, și sediul NATO și alte organisme de conducere politică, economică și militară continentală. Dacă liderii unei uniuni de peste 500 de milioane de locuitori au nevoie de sănătate și fac tot ce e necesar ca să nu își pericliteze sănătatea cu noile standarde 5G, ar fi de așteptat ca și cetățenii statelor membre să fie la fel de protejați de efectele secundare ale noului tip de tehnologie wireless. Cerem public ca și în România politicienii responsabili și agențiile guvernamentale să ia atitudine fermă pentru a proteja sănătatea cetățenilor români!

De altfel aceasta este treba pentru care au fost aleși sau numiți în funcții și nu să taie frunză la câini sau să vorbească gura fără ei prin diferite studiouri de televiziune sau talk-show-ri. Să ne înțelegem: aceste emisiuni au rolul lor, mai mult sau mai puțin educativ, dar când sunt probleme serioase și periculoase pentru sănătatea cetățenilor e necesară o atitudine fermă, categorică și clar asumată de anumiți lideri autentici.

Ne putem întreba pe bună dreptate:
Care este motivația autorităților române de a implementa tehnologia 5G, în condițiile în care alte țări mai civilizate nu manifestă deloc aceeași grabă, iar orașul Bruxelles a sistat acest proces, din cauza îngrijorărilor cauzate de efectele asupra sănătății?

Guvernul a anunțat că România va fi printre primele țări care va adopta tehnologia 5G.

Despre tehnologia 5G s-a scris suficient de mult în ultimul an astfel încît orice cititor să știe că nu e vorba doar de o creștere a vitezei de comunicare, ci și de o mărire a puterii de emisie a antenelor și o înmulțire a numărului acestor antene pînă la una la fiecare 500 de metri.

În ultimii 20 de ani de cînd telefonia mobilă a devenit cvasi-prezentă în România și în Europa, s-au constatat mii de cazuri de cancer ce au apărut la cei care au locuințele sau locurile de muncă aflate în imediata apropiere a antenelor de emisie GSM. În mod firesc, dincolo de binefacerile aduse de tehnologie, trebuie întotdeauna luată în calcul justa măsură.

Oricât de mari și generoase ar fi bunele intenții ale firmelor de telefomie mobilă, e necesar să luăm întotdeauna în considerare reacțiile adverse și efectele secundare. De aceea cerem public ca Ministerul Sănătății și Ministerul Mediului, apelor și pădurilor, Garda Națională de mediu, Autoritatea de protecție a consumatorilor, cât și alte instituții publice abilitate, să își facă treaba, conform atribuțiilor lor, să se preocupe de standarde bio-etice în ceea ce privește tehnologia, cu atât mai mult cu cât tehnologia comunicațiilor wireless are la activ un număr atât de mare de victime colaterale.

Iată de ce orice cucerire științifică sau tehnologică impune folosirea ei cu discernămînt, adică în mod obligatoriu cu cunoașterea, cât și informarea populației, referitor la pericolele folosirii sale.

În condițiile în care peste tot în lume locuințele din imediata apropiere a antenelor wireless de putere sunt cele mai puțin căutate din cauza riscurilor cancerului, cât și a altor neajunsuri pentru sănătate, graba guvernului de a înmulți numărul de antene și puterea lor de emisie este sinonimă cu graba de a îmbolnăvi și omorî cât mai mulți din propriii cetățeni.

Primăria orașului Bruxelles a interzis instalarea de antene 5G.

Fără a intra în detalii, e bine de știut că, dincolo de testele 5G din România sau din alte părți, dincolo de graba unor state în care viteza internetului este mult mai mică decît cea de la noi (precum Germania și Franța) de a implementa noul standard, recent, primăria orașului Bruxelles, ce este în același timp și capitala Uniunii Europene, a interzis instalarea de antene 5G.

263 de oameni de știință, unii dintre ei adevărate somități în domeniu, au publicat anul trecut un document, bazat pe mai mult de 2000 de cazuri documentate, despre pericolele reale ale noii tehnologii wireless 5G. Indiferent de criticile ce li s-au adus de către reprezentanții concernurilor industriale și de comunicații, vorbim despre specialiști în domeniul tehnologiilor și medicinei, cu studii documentate și concluzii pertinente, nu despre banale păreri.

Nici noi, nici acești specialiști, nu suntem împotriva tehnologiei, cum nu suntem împotriva automobilului, a computerului sau a telefonului. Cerem doar atenție la efectele adverse, adică discernămînt.

5G este o amenințare majoră pentru toată viața biologică?

Probe independente indică faptul că da. De aici pornește întreaga dezbatere și culmea este că aproape nimeni nu pare interesat de eliminarea acestei tehnologii. Sistemul de telefonie 5G este o rețea fără fir Y-GIG care funcționează în benzi de 6 – 60 GHz.

Dr. Devra Davis, președintele Trustului pentru Sănătatea Mediului, spune:

Majoritatea oamenilor nu știu că aceste unde vibrează de câteva miliarde de ori pe secundă (75 GHz este de fapt, 75.000.000.000 de cicluri pe secundă), care pot induce senzații neplăcute de arsură pe piele”.

Pielea umană acționează ca o serie de antene care sunt afectate de undele milimetrice, ele provocând stres fiziologic, așa cum se vede, manifestat în frecvența pulsului și în tensiunea arterială sistolică.

„Cercetările documentate realizate de oameni de știință independenți au demonstrat lipsa de imparțialitate a «studiilor» făcute de industria telecomunicațiilor referitoare la efectele radiațiilor wireless asupra sănătății. Insistăm pe un moratoriu referitor la tehnologia 5G, până când cercetarea non-industrială poate fi efectuată pentru a garanta siguranța publicului.” – Dr. Joel Moskowitz, profesor de sănătate publică, Universitatea din California, Berkeley

Dovezi științifice care confirmă că 5G face rău

• EHTrust: Scientific Research on 5G, Small Cells and Health
• Dr. Martin Pall’s free e-book: “5G: Compelling Evidence for Eight Distinct Types of Great Harm Caused by Electromagnetic Field (EMF) Exposures and the Mechanism that Causes Them” (PDF, 90 pages)
• Dr. Joel Moskowitz: “5G Wireless Technology: Cutting Through the Hype“
• Electric Sense: “5G Radiation Dangers – 11 Reasons To Be Concerned“
• Health resources summary from WhatIs5G.info
• Health resources summary from TelecomPowerGrab.com
• EMF interview by Luke Storey: Dr. Jack Kruse
• SaferEMR: Summary 400 new EMF scientific studies, Aug 2016 to present (EMF in general)
• Research from Magda Havas
• News from Clear Light Ventures
• Articles from BN Frank at ActivistPost

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here