COVID-19 (SARS CoV2) este de fapt ShCo14, de care ne putem proteja relativ ușor?

0
10068

Am primit pe adresa Asociației ADLC un video transmis pe RAI3 în 16 noiembrie 2015, în cadrul emisiunii științifice „TGR Leonardo”.

În primul rând am verificat autenticitatea acestui material și am descoperit că într-adevăr a fost difuzat la data precizată. A fost făcut chiar și un reportaj pe RAI1 în martie 2020, referitor la rubrica Leonardo din 2015. Pentru conformitate, redăm aici acest reportaj, cu scop ilustrativ, de pe site-ul oficial al televiziunii publice italiene www.raiplay.it

Apoi ne aplecăm cu atenție asupra emisiunii din 16 noiembrie 2015, cu subtitrarea în limba română / altă limbă:

Iar acum să analizăm pas cu pas cele afirmate în acest reportaj documentar științific:

TGR Leonardo

„SUPERVIRUS RISCANT

Oamenii de știință din China crează în laborator un supervirus pulmonar de la lilieci și șoareci! Va fi folosit doar pentru studii, dar apar foarte multe proteste. Merită riscul?”

„Este un experiment desigur, dar îi preocupă  pe mulți oameni de știință. Un grup de cercetători chinezi transferă o proteină preluată de la liliac în coronavirusul SARS, cel care provoacă pneumonia acută severă, recoltat de la șoareci. Această proteină de suprafață a fost extrasă din virusul obținut de la specia de liliac numită „nas în formă de potcoavă” și introdusă în virusul SARS obținut de la șoareci. În acest mod ei au dat naștere unui supervirus care poate afecta oameni, atacând sistemul nostru respirator. Cercetătorii afirmă că acest supervirus va rămâne închis în siguranță în laborator, fiind utilizat doar pentru studii. Dar merită asumarea acestui risc prin crearea unei amenințări atât de mari, doar pentru a o putea examina?”

Maurizio Menicucci:

„Dezbaterile despre riscurile cercetării sunt la fel de vechi precum știința. La început a fost mitul lui Icar, care cade după ce a atins Soarele cu aripile lui de ceară, proiectate de tatăl său, Dedal. Mitul este relansat de un experiment realizat în China, unde un grup de cercetători a reușit să realizeze o „himera”, un  organism modificat  prin transplantul unei proteine de suprafață a unui Coronavirus găsit la lilieci dintr-o specie destul de cunoscută, numită „Nas în formă de potcoavă”, pe un virus care provoacă SARS, sau pneumonia acută la șoareci, chiar dacă este îmtr-o formă care nu este mortală.    Se credea că proteina putea să facă acest hibrid în stare să-l afecteze pe om. Lucru demonstrat de acest experiment. Este chiar această moleculă numită ShCo14, care îi permite coronavirusului să ne atace, atașându-se de celuele noastre respiratorii, declanșând sindromul [la om!]. În opinia oamenilor de știință, organismul originar, și cu atât mai mult cel produs prin inginerie [genetică], ar putea infecta omul direct de la liliac, fără să mai treacă pe la o specie intermediară, cum este șoarecele. Chiar această posibilitate este cea care dă naștere multor polemici. Cu un an în urmă [2014], Guvernul SUA a suspendat finanțarea pentru cercetările destinate să facă virusurile  să fie mai contagioase, dar intervenția nu a oprit activitatea chinezilor legată de SARS, care era deja într-o fază avansată și se considera că nu este foarte periculoasă. După părerea unei părți  a lumii științifice, chiar nu este un pericol,  probabilitatea ca virusul să treacă la specia umană fiind nesemnificativă – spun ei – față de beneficii. O părere pe care mulți alți experți refuză să o accepte, în primul rând pentru că raportul dintre risc și beneficiu este greu de evaluat; și în al doilea rând pentru că, mai ales în aceste vremuri,  este mai prudent să nu punem în circulație organisme care pot scăpa de sub controlul laboratoarelor.”

Aceasta a fost transcrierea reportajului.

Dacă ar fi să fim cârcotași, ne-am întreba UNDE în China s-au făcut aceste experimente, iar răspunsul este evident: singurul laborator BSL-4 din China în 2015 era Laboratorul din Wuhan. Dealtfel este știut că acest laborator a fost dat în folosință în 2014 și făcea printre altele studii pe coronavirusul SARS.  (așa cum arată revista Nature)

Două observații:

  1. virusul SARSCov2 activ la om a fost obținut în 2014 – 2015. Deci COVID-19 este defapt SARS2 -2014! (ShCo14)
  2. Este totuși mult prea convenabilă întreaga conjunctură pentru a da vina pe cercetătorii chinezi. Dealtfel fiți siguri că dacă așa ar fi stat lucrurile, oamenii de știință ar fi indicat foarte clar responsabilitatea lor! Totuși un studiu din India a arătat că SARS COV2 a fost creat în laborator, iar un studiu al cercetătorilor din China arată că infecția a apărut inexplicabil în 8 decembrie 2019 și în 6 ianuarie 2020, în aceeași Piață de fructe de mare din Wuhan, un loc ideal pentru declanșarea unei pandemii! (arată revista Nature).

Ce e de făcut?

Indiferent dacă acest virus a fost creat în laborator sau a apărut printr-o încrucișare misterioasă a două virusuri de la două specii de animale diferite 🙂 ,  indiferent dacă epidemia a fost declanșată intenționat  ca parte a unui plan criminal, sau scăpat accidental din vreun laborator biologic, sau printr-un capriciu al naturii, întrebarea esențială este ce e de făcut în această situație? Dacă vreți, aceasta este întrebarea Sfinxului adresată azi Umanității. Dacă răspunsul este incomplet sau greșit, vor muri mulți oameni și foarte mulți oameni se vor chinui.

Ce ne propun autoritățile sanitare? Ce știu în cadrul cunoașterii lor foarte științifice, dar și foarte rigide, neadaptate cu adevărat situației de fapt: „izolarea socială” preventivă, izolare instituțională, carantină, spitale specializate cu circuite separate pentru pacienți, combinezoane, măști, mănuși și dezinfectanți, tratamente antivirale mai mult sau mai puțin orientate spre infecția cu virusul,  tratamente experimentale date după ureche – apărând țări ce experimentează un tip de medicament sau altul – adică făcând pacienții cobai, dacă tot s-au îmbolnăvit…  Acesta este un răspuns adecvat, dar incomplet!

Haideți să privim faptele: acest virus este foarte contagios, greu de reținut într-un spațiu dat datorită deplasării oamenilor, dar rata cazurilor grave este scăzută – aproximativ 5% din pacienții ce au fost dovediți clinic ca fiind infectați (virusologii apreciază că numărul real poate fi de 7 ori mai mare!), iar 3% din cei dovediți a fi infectați ajung în final, după o suferință chinuitoare, să moară…

 Desigur, ar fi iresponsabil în contextul creionat aici să nu îți pese de acest mic procent de pacienți grav afectați și să te comporți ca și când boala nu ar exista. De altfel au fost țări ce au avut abordarea relaxată, iar după ce s-au umplut spitalele cu bolnavi, au renunțat la plan – așa cum știți că a procedat guvernul Marii Britanii. Acesta este un răspuns greșit!

Mai merită să adăugăm că în cadrul acestor politici sanitare, anumite companii sau corporații speculează cererea uriașă și fac mari profituri producând măști chirurgicale, alcool sanitar, dezinfectanți, combinezoane, aparate de ventilație mecanică pentru ATI, teste PC-R și rapide…

Guvernul  Suediei a adoptat o altă politică: ne continuăm activitatea aproape ca de obicei, DAR luăm măsuri: păstrăm distanță de 2 metri, evităm să atingem suprafețe atinse de altcineva (utilizând dacă e necesar mănuși chirurgicale), ne autoizolăm cu adevărat 14 zile dacă am avut contact cu o persoană doveit infectată. Și iată că funcționează! De ce? Sunt două motive: poporul suedez este disciplinat și cu un înalt grad de simț civic; al doilea motiv (ESENȚIAL!) popoarele nordice, datorită condițiilor specifice, au obiceiul de a face SAUNĂ și mai puțin duș sau baie. E foarte posibil ca acum să ne fi apropiat de răspunsul corect: ținem cont de studiile științifice, dar le aplicăm cu bun-simț și folosind metodele tradiționale, deoarece străbunii noștri au supraviețuit de-a lungul secolelor numeroaselor încercări ale vieții, tocmai prin acest bun-simț ce s-a cristalizat în tradiții sănătoase, stenice!

Acest video pe care vi-l prezentăm este – după  părerea noastră – excepțional, tocmai pentru că îmbină aceste două aspecte.

 Partea finală cu folosirea feon-ului nu o susținem întrutotul (poate fi totuși folosită!), dar până în acel punct materialul merge pe direcția unui răspuns CORECT!

Așadar ce e de făcut concret în aceste condiții?

  1. Sistemele medicale, spitalele infecțioase sau de urgență vor ceda la un moment dat, deoarece capacitatea lor de îngrijire a numărului mare de pacienți este mult depășită (așa cum s-a și petrecut deja în Italia, Spania, Franța și New York, cât și în multe spitale din toată lumea). În acea situație va fi foarte important să putem acționa în cazul îmbolnăvirii. Dar de unde știm că e coronavirus sau o răceală sau gripă obișnuită? NU CONTEAZĂ! Deoarece răspunsul corect acționează asupra tuturor infecțiilor respiratorii comune, inclusiv cu coronavirus, care moare în aproximativ 15 minute la 56°C (așa cum arată studiile de laborator). De aceea, indiferent dacă nu avem simptome, avem simptome ușoare sau chiar mai severe facem SAUNĂ 15 minute pe zi!
  2.  Nu avem această posibilitate? Atunci facem inhalații cu aburi fierbinți de apă fiartă cu: sare, frunze de mentă, semințe de cimbru, chimen sau orice tip de alte plante medicinale, de 2 ori pe zi!
  3. Atunci când pacientul este în stare mai gravă și poate rezistă greu să facă 15 minute inhalații cu aburi fierbinți, va face inhalații zilnic de 3 ori: 5 minute, 5 minute, 5 minute la interval de câte o oră.  De altfel nu inventăm noi roata! Bătrânii noștri, atunci când răceau (adică aveau viroză respiratorie) făceau astfel de inhalații cu aburi de ceai fierbinte, ținând un prosop pe cap – pentru a ține temperatura aburilor ridicată – și    lăsând doar un mic spațiu liber pe unde să pătrundă și puțin aer călduț din cameră. Și în scurt timp erau pe picioare!

AVANTAJE

Sauna sau inhalațiile realizate zilnic de fiecare dintre noi sunt foarte ușor de făcut! În combinație cu recomandările anterioare, ne protejăm semnificativ de acest virus. Ba chiar îl putem distruge din sistemul nostru respirator, deoarece punem în acțiune un PRINCIPIU ȘTIINȚIFIC – virusul moare în 15 minute la 56°C!

-Acest tratament se poate realiza și acasă de oricine. Desigur, dacă cumva starea se agravează, apelăm la asistență medicală.

-Acest tratament se poate aplica chiar și în spitale, destul de ușor și este aproape gratuit, fără efecte secundare și cu un efect rapid și eficient! Dacă tot vrem să facem experimente pe pacienți, hai să facem un experiment și un studiu inteligent și să testăm pacienții – mai întâi cei cu simptome ușoare – după această metodă, comparativ cu un lot- martor de aceeași structură statistică (grup-martor) ce sunt tratați după mijloacele actuale și comparăm rezultatele! Suntem absolut siguri că se vor găsi mulți voluntari. De altfel noi știam că așa se și realizează un studiu clinic, și nu încercând medicamente cu efecte secundare severe la întâmplare, poate, poate, o fi util!

-Apoi tratamentul acesta gratuit, simplu și ușor de aplicat este realizat cu prudență în cazurile mai grave, iar apoi și în cazurile grave cu co-morbidități.

E foarte posibil ca să avem astfel o surpriză plăcută de proporții și să constatăm că mortalitatea scade aproape la zero, vindecarea este mult mai rapidă și fără sechele post-vindecare!

Precauții

foarte important! În această perioadă a prezenței virusului SARS CoV2 este INTERZISĂ utilizarea ibuprofenului în toate formele sale (inclusiv nurofen, chiar și cel pentru răceală și gripă)! Mulți medici arată că practic complicațiile și chiar decesele la persoanele relativ tinere au apărut datorită administrării acestui medicament. Vă rog să aveți în vedere această precauție foarte importantă!

-dacă ni se pare că aerul / aburii sunt prea fierbinți, depărtăm ușor prosopul sub bărbie, lăsând să pătrundă aer cu temperatură scăzută.

-dacă aerul inspirat ni se pare prea rece, atunci apropiem mai mult prosopul de vasul cu apă. Totuși lăsăm din când în când să pătrundă puțin aer ambiant.

-dacă ne este dificil să facem inhalații, putem folosi un feon, sau o aerotermă și să respirăm pentru câteva minute aerul cald static, aflat la o oarecare distanță de dispozitiv.

-e necesar să avem la îndemână apă sau un alt lichid (ceai de exemplu) la temperatura camerei pe care să o bem mediat după saună / inhalații.

-dacă avem febră mică (până în 37,6°C) se poate face tratamentul. La febră mare vom face doar inhalații și un timp scurt (2-3 minute) în multe reprize. Imediat după inhalații temperatura crește cam cu 0,3°C, dar în 20 de minute revine la valoarea anterioară. În apa fierbinte putem adăuga 1-2 picături de ulei volatil de mentă (sau busuioc) care purifică foarte bine sinusurile și are și un ușor efect răcoros.

-este foarte bine, dacă avem posibilitatea, să ne spălăm cu apă mai rece pe față imediat după tratament. Acest mic șoc termic foarte bine cunoscut și la saună și la inhalații, activează și mai intens sistemul imunitar.

Atenție! Chiar după prima saună / ședință de inhalații ne vom simți mult mai bine. Totuși boala încă nu este învinsă. Adesea după 8 – 12 ore starea de rău poate reveni. Nu este cazul să ne impacientăm sau să ne pierdem speranța. Acest proces este firesc și se va putea repeta de câteva ori, dar de fiecare dată după tratament starea noastră se ameliorează semnificativ și devine din ce în ce mai stabilă.

Mai ales noaptea spre dimineață este posibil să avem o stare de slăbiciune mai accentuată sau chiar dificultăți în respirație. Amintiți-vă că sauna / inhalațiile fluidifică totodată foarte mult sectrețiile bronșice (mai ales dacă am pus în apă la fiert chimen, chimen negru, chimeon sau cimbru), ceea ce va contribui suplimentar la ameliorarea stării noastre. De fiecare dată după răsăritul soarelui ne vom simți din plin revigorați, deoarece la acea oră devine foarte intens activ meridianul Plămân (cunoscut în acupunctura chineză), iar starea de sănătate pulmonară se ameliorează!

 Testele PC-R vor arăta după 5 – 10 zile de tratament dispariția virusului. Totuși vom continua tratamentul încă cel puțin 21 de zile, pentru o vindecare completă. Chiar și acum putem face tratamentul o dată la trei zile și apoi săptămânal.

O măsură pe care o sugerăm autorităților

Să se deschidă TOATE SAUNELE din țară și în colaborare cu specialiști epidemiologi, să se determine condițiile de utilizare: număr de persoane, circuite de acces și plecare. Nu se vor folosi decât saunele și dușurile cu dezinfectarea dușurilor și a culoarelor după fiecare grup de clienți, realizată de angajații centrului respectiv. Aceste facilități vor primi statutul de centru de terapie anti-infecțioasă. La sfârșitul fiecărei zile se dezinfectează tot centrul, inclusiv saunele, ca în supermarket-uri. Eventual centrul poate face chiar programări orare telefonic, pentru a avea fluență și a nu fi deloc aglomerație.

Prin toate aceste acțiuni și  măsuri epidemia se stinge și ne reluăm și noi viețile, utilizând cu înțelepciune SAUNA și INHALAȚIILE, așa cum le făceau și bătrânii noștri!

Haideți să trecem cu toții la acțiunea înțeleaptă și validată tradițional!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here