O moarte nebănunită ne vine și prin TEFLON

1
12447

Autor: G

Teflonul a fost descoperit accidental pe la sfârșitul anilor 30 și apoi a fost foarte repede folosit în multe domenii, datorită proprietăților lui care, la prima vedere, erau considerate foarte bune. Probabil celor mai mulți dintre noi, atunci când auzim de teflon, ne fuge imediat gândul la tigăi și alte ustensile de bucătărie. În afara unor astfel de utilizări acest material este folosit și la fabricarea unor produse de hârtie, a unor materiale rezistente la pete (materiale ce nu lasă murdăria să adere la țesături). Teflonul este folosit atât pentru covoare, cat și pentru haine. Este în prezent integrat în detergentul de rufe (cel care nu lasă murdăria să adere la țesătură). Este prezent în materialele de împachetat pentru fast-food-uri, în acoperișuri, în avioane, în produsele pentru îndepărtarea ridurilor, în confecționarea ochelarilor, în piesele auto, în echipamentele pentru camping, în ața dentară, în izolațiile electrice, în spuma ignifuga, în mobilă, în fierul de călcat, în uscătoarele de păr, în vopseua lavabilă cu teflon, în lame și în spuma de ras, în instrumentele chirurgicale etc.
Iată că suntem înconjurați de acest material și nu știm mai nimic despre el. Ceea ce este însă acum foarte bine cunoscut este faptul că la temperaturi mari teflonul emană mici particule și anumite gaze toxice, fenomen ce are loc și este chiar accelerat prin spălarea cu detergenți și materiale ce sunt aspre. Așadar mare atenție! atunci când gătiți în tigaia de teflon încinsă sau când spălați aceste tigăi.

Aceste chimicale foarte toxice ce sunt emise de teflon sunt foarte dăunătoare pentru sănătatea omului și, fapt demonstrat, ba chiar recunoscut uneori de firma producătoare, aceste substanțe sunt fatale pentru păsări! (de companie sau de casă), cum ar fi spre exemplu canarii. Tigăile de teflon sunt livrate uneori cu un avertisment de a ține păsările departe de tigăi, însă, din păcate, de multe ori consumatorii nu dau nicio atenție acestor avertizări. Medicii veterinari raportează sute de decese de păsări în fiecare an, ce survin în urma intoxicației cu teflon. De cele mai multe ori însă proprietarii de păsări nu au știut că un astfel de element aparent banal ar putea fi atât de periculos.

De asemenea s-a evidențiat un fapt foarte curios: o mare majoritate a oamenilor care nu au folosit niciodată o tigaie de teflon prezintă totuși în organismul lor urme de teflon. Explicația?. Teflonul este o substanță chimică asemănătoare plasticului, care e obținută din amestecarea unor per -fluorinate. Aceste substanțe chimice sunt de fapt niște toxine bio-acumulative și persistente. Deoarece nu sunt deloc biodegradabile, toate acestea se acumulează în trup la oameni, în animale și în mediu. S-a demonstrat deja că aceste substanțe sunt extrem de dăunătoare pentru mamifere. Particulele și gazele toxice ce sunt emanate prin încălzirea teflonului se depozitează apoi în plămâni și conduc la instalarea unei boli cumplite ce este cunoscută sub numele de „febra fumului de polimer”. Aceasta este o boală foarte gravă. Această boală a apărut pentru prima oară în fabricile companiei DuPont datorită expunerii muncitorilor la aceste gaze. Compania DuPont este considerată ca fiind cel mai mare producător de vase de teflon. Această companie a fost și este încă implicat în nenumărate procese și litigii și a fost deja obligată să plătească daune și despăgubiri în valoare de milioane de dolari.

Un alt efect nefast al expuneri prelungite la această toxină este hipotiroidismul, ce este și o sursă a obezității, a lipsei de reacție la insulină și a cancerului tiroidian. De asemenea s-a mai demonstrat faptul că aceste substanțe sunt extrem de dăunătoare pentru cel puțin nouă tipuri de celule care susțin sistemul imunitar și totodată, determină modificări majore de mărire funestă pentru unele organe vitale, cum ar fi: ficatul, splina și creierul.

Substanțele toxice ce sunt prezente în componența teflonului sunt absorbite în organism în trei moduri:
prin inhalare
prin piele
prin ingerare, odată cu mâncarea ce este gătită în vase de teflon.
Așadar nu numai mâncarea gătită în vase de teflon este toxică ci și inhalarea gazelor respective ce apar în timp ce pregătim mâncarea și chiar simpla spălare a vaselor de teflon ne expune la absorbția acestor substanțe toxice prin piele. În plus, aceste substanțe sunt niște agenți puternic cancerigeni. Cel mai grav, la ora actuală, este că din ce în ce mai multe vase și ustensile pentru gătit sunt acoperite cu teflon. Tocmai de aceea vă oferim un sfat important: nu mai folosiți niciodată în bucătăria, în casa și nici în viața dumneavoastră de zi cu zi substanțe care sunt descoperite recent și ale căror efecte nu vă sunt cunoscute. Preferații-le cel mai bine pe cele care au fost mai mereu lângă om sau în natură de mii de ani și ale căror efecte vă sunt foarte bine cunoscute.
Vă oferim și câteva alternative la vasele de teflon, în ordinea siguranței alimentare a procesului de gătit:

1. vasele din sticlă termorezistentă de tip Jena – cea mai sigură modalitate de gătit
2. vasele din lut ars ce sunt smălțuite
3. vasele din fontă
4. vasele din inox.

Mai adăugăm faptul că Fundația Keshe este implicată din 2017 în decontaminarea apei potabile din Italia, ce a fost poluată prin procesul tehnologic de fabricație al teflonului de către firma DuPont. Firma și-a mutat aici producția din SUA, datorită numeroaselor scandaluri, a proceselor și a despăgubirilor pe care a fost obligată să le plătească în cazul a mii de persoane afectate direct sau indirect în urma poluării cu teflon.
Teflonul este una dintre cele mai eficiente modalități de ucis. Nu numai alimentele sunt contaminate, ci și apa cu care spălăm aceste vase, apă ce se scurge apoi prin canalizări și contaminează toate locurile în care ajunge, solul și chiar pânza de apă freatică. Spre exemplu în Italia a fost detectată această substanță foarte cancerigenă eliberată din teflon chiar și în apa de băut.

S-a constatat deja că această substanță periculoasă (numită codificat C8) se răspândește foarte repede inclusiv prin rețelele de magazine alimentare (de exemplu magazinele fast-food). Să fie oare doar o simplă coincidență creșterea explozivă a cazurilor de cancer în Occident ce are actualmente loc?
Considerăm că este necesar să luăm imediat măsuri spre a ne proteja atât pe noi, familia noastră, pe cei dragi, dar și pe ceilalți semeni ai noștrii în general, inclusiv prin împărtășirea acestor informații tuturor celor ce sunt cât de puțin preocupați de sănătate și de ocrotirea copiilor și a mediului.

link util:

TIGAILE NON-STICK, gen TEFLON SUNT PERICULOASE PENTRU SANATATE si pot duce la moartea pasarilor de companie tinute in aceeasi incapere in care se gateste. Compusi chimici care contin perfluorocarbonati (PFC) duc la: infertilitate, hipercolesterolemie…

1 COMENTARIU

  1. hahahahaha
    de un an si nici un comentariu! Se pare ca nimanui nu-i pasa. Se vaicaresc ca fac cancer dar nu vad si nu iau nici o masura. Nu mai cumparati teflon!!! Obligati-i sa scrie pe produse ca au teflon in componenta. Obligati-i sa nu il mai produca, nu stati pasivi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here