Lista masonilor foarte cunoscuți din România

6
50474

Ați solicitat în repetate rânduri să vă oferim listele concrete cu masonii români. Iată că gafa monumentală a lui Liviu Dragnea, ce a dus la divulgarea lui ca mason prin ricoșeu, datorită acuzațiilor că exsită masoni și securiști printre adversarii lui politici, a făcut acum posibil acest lucru.

Consultând chiar Wikipedia, descoperim – pentru unii cu uimire – foarte mulți masoni români cunoscuți în politică sau în administrație. Este necesar să clarificăm un aspect: una este să vorbim de masoni în gradul 1 (Nicolae Bălcescu și majoritatea pașoptiștilor) care, deși s-au înscris în masonerie, au fost folsiți de aceștia ca „fațadă”, celebritatea unor astfel de personalități atrăgând după sine o imagine mai bună a acestei organizații oculte, și cu totul altceva este să vorbim despre masoni de rang înalt sau foarte înalt ca Mihai Sadoveanu, Adrian Năstase, Dan Amedeo Lăzărescu, Eugen Ovidiu Chirovici (toți gradul 33, care au fost și capii masoneriei la vremea lor), sau Dumitru Prunariu (gradul 32), ambasador al României la Moscova. Toți aceștia din urmă și cei asemeni lor știu foarte bine ce fac și cum stau lucrurile cu activitățile lojelor masonice, find parte la orchestrarea acestora, sau uneori chiar dirijorii lor.

Pentriu a clarifica mai bine toate aceste aspecte, cităm aici câteva idei mărturisite de un mare mason în funcție de conducere a masoneriei din Rusia. Este util să precizăm că, din câte am putut observa, aceste mari „lumini” ale masoneriei suferă, fără excepție, de o slăbiciune capitală: ORGOLIUL NEMĂRGINIT. Tocmai de aceea, când ajung mari conducători de loje, spun, adeseori fără să își dea seama, adevărul despre acțiunile lor, adevăr pe care cel mai probabil ar fi vrut să îl tăinuiască. Iată un astfel de exemplu.

Andrei Bogdanov, Marele Maestru al Marii loje a Rusiei, a acordat revistei ruse Argumentîi Fakti unul dintre extrem de rarele sale interviuri. În scurta sa discuție cu ziaristul rus, Bogdanov a refuzat sa fie fotografiat.
Prezentăm aici o parte relevantă a acestui interviu.

„Reporter: Ce secrete au masonii?
Andrei Bogdanov: Cea mai mare taină masonică sunt listele cu membrii lojelor. [COMENTARIU:Dacă activitățile acestor indivizi sunt legale, fără corupție și fără trafic de influență, atunci de ce numele și funcția acestora sunt ascunse, mai ales că primesc fonduri de la bugetul de stat? Oare ca să nu se poată vedea conflictele flagrante de interese, caracterul transpartinic și de clan al lor?] În plus, sunt semnele masonice – gesturi pe care frații le execută în timpul ritualurilor lor ” (sau în anumite situații-cheie n.n.).

„Reporter: Plătesc masonii taxe de membru?
Andrei Bogdanov: Da, plătesc. În America, asta înseamnă circa 100 de dolari pe an, în Europa 400-600 de euro. În Rusia, suma contribuțiilor se aflș undeva la jumătate față de Europa.”
Dsigur că aceste sume sunt ridicole, știut fiind faptul că masonii obțin printre avantaje averi mari, dar desigur și obligații față de „frăție” pe măsură.

De asemenea este demnă de analizat atent dezvăluirea foarte explicită a senatorului Iorgovan despre masoneria din România.


Modalități de contracarare :
1. Obligarea lojelor masonice să publice listele cu membrii cotizanți, deoarece din 2004, prin OUG dată de masonul Adrian Năstase, șeful masoneriei din România de atunci, lojele masonice primesc sume importante ca subvenție de la stat ! (Sîc ! 🙂 ). Fiind vorba de bani publici, cerem transparența utilizării efective a acestor sume și publicarea listelor de membri.
2. Verificarea declarației de avere și a averilor ilicite ale celor ce au astfel de diferențe, adică a celor la care este dovedit prin ordin judecătoresc că au averi a căror proveniență nu poate fi justificată.
3. Scoaterea A.N:A:F: complet de sub influemță politică sau de orice alt fel, ocuparea funcțiilor din instituție doar prin concurs transparent, organizat de specialiști asupra cărora nu planează nici o suspiciune de corupție , de apartenență politică, masonică sau a serviciilor secrete.

Iată cei mai cunoscuți masoni români, despre care avem informații certe din mai multe surse:

Președinți masoni

Nicolae Ceaușescu (loja italiană Propaganda Due, grad foarte mare)
Ion Iliescu (cel puțin Clubul de la Roma)
Emil Constantinescu (cel puțin Clubul de la Roma)

Prim-miniștri masoni

Petre Roman
Radu Vasile
Mugur Isărescu
Adrian Năstase
Călin Popescu Tăriceanu
Gabriel Oprea

Președinți ai Senatului

Oliviu Gherman
Petre Roman
Ilie Sârbu
Mircea Geoană
Petru Filip
Călin Popescu Tăriceanu

Președinți ai Camerei Deputaților

Adrian Năstase
Bogdan Olteanu
Valeriu Zgonea
Florin Iordache
Liviu Dragnea

Personalități publice

Așa cum ați văzut și în interviul citat, este destul de dificil să aflăm lista „fraților masoni”. Totuși câte ceva scapă mereu în presă și astfel merită să ne amintim.
Petre Roman a intervenit pentru “masonizarea” lui Gelu Voican Voiculescu. “Evenimentul zilei” este în posesia unui document ultra-secret din 1990. Acesta este adresat de “fratele” Petre Roman, pe atunci prim-ministru, ambasadorului României la Cairo, Ion Angelescu.
“Sunteți autorizat ca imediat după primirea la președintele Mohamed Hosni Mubarak, să-l asistați la ceremonia afilierii în loja Memphis-Mitraim din Cairo pe trimisul nostru Atherasata nakej, fratele Gelu Voican, adept al ordinului nostru, cu gradul de Cavaler Kados, în Loja swedenborgiană de rit scoțian, rectificat și acceptat, în care ați primit Lumina”, îi ordona Petre Roman subordonatului său de la Cairo.
În acest mesaj cifrat, “Atherasata nakej” este un termen mason și se refera la Gelu Voican Voiculescu.

Deși documentul a apărut o dată în presa anilor ‚90, nici Petre Roman și nici Gelu Voican-Voiculescu nu au negat apartenența lor la Loja Memphis-Mistraim.

Hrebenciuc, Talpeș, Babiuc, Halaicu și alții

Din masonerie ar face parte și următorii:
Viorel Hrebenciuc (deputat, fosta “eminență cenușie” a PSD);
Ioan Talpeș (vicepremier, numărul doi la Palatul Victoria, fost numărul doi la Cotroceni);
Miniștrii Răzvan Teodorescu, Gabriel Oprea și Eugen Bejenariu.
În ce-l priveste pe Adrian Nastase, unii zic că ar fi mason al unei Loji din Germania, alții că ar fi doar reprezentant al Ordinului de Malta. Oricum, “botezul” lui în ale masoneriei nu a avut loc în România, ci în afara țării.
Într-o situatie similară se află și cel dintâi prim-ministru postdecembrist (și fost ministru de externe), Petre Roman: mason în Loja franceză Memphis-Misraim, tot “afara” a fost făcut. Deși aici ar fi de observat că există interceptări ale securității statuluipublicate după Revoluție în lucrarea „Cucuveaua cu pene roșii” în care dialogul telefonic dintre Petre Roman și Ion Iliescu din 23 august 1989 arată clar că Iliescu i-a fost inițiator în ale masoneriei lui Roman…

Și tot peste hotare (se pare, în SUA) a fost uns mason și Mircea Geoană.
Tot din seria acelorași miniștri de externe l-am identificat ca mason și pe senatorul PSD (fost PD) Adrian Severin (cel cu “lista” cu ofițeri acoperiți din politică și presă).
Dintre foștii oameni politici din prima linie, îi putem aminti pe:
Gavril Iosif Chiuzbaian (fost ministru PUNR al justiției); Victor Babiuc (care de-a lungul timpului a condus trei ministere diferite, Apărarea, Justiția și Internele), acum “mason în adormire”; Crin Halaicu (fost primar liberal al Capitalei).

Cristian Piedone Popescu (Loja Lumină şi Adevăr) – primar al sectorului 4 Bucureşti.

[Notă: Să fie oare doar o simplă întâmplare că genocidul „accidentului” de la Colectiv  a avut loc tocmai în „ograda” acestui primar i, când masoneria și protocoalele sale sinistre descriu distrugerea sistemului medical și realizarea de experimente ciudate pe oameni nevinovați numiți de ei „dobitoace creștine”?]

Desigur, lista este cu mult mai lungă, vom reveni și cu alte precizări.

Surse:
cotidianul.ro 15 ianuarie 2014
stiri-externe.ro 7 iunie 2018
comisarul.ro 23 martie 2016

6 COMENTARII

 1. Mare minciuna faptul ca Nicolae Ceausescu a fost mason! Daca acesti oameni au intrat in renumita organizatie oculta si au fost numiti in functii de conducere ale statului roman, putem spune ca sunt vinovati de situatia in care a ajuns Romania astazi. Datorita mintilor lor „iluminate” au luat decizii dezastruoase! La fel si urmasii lor care inca sunt pe functii! Daca Ceausescu ar fi fost mason, Romania ar fi fost in aceeasi situatie in care este in zilele noastre… adica devastata de furturi, vanzari, inselaciuni, crime, violuri… etc. care au luat o amploare probabil la fel de mare cum a fost in vremea lui Vld Tepes, de a fost nevoie sa intervina el ca sa stopeze nelegiuirile. Dati-va demisia, nepriceputilor, pentru ca Romania sa mai poata avea sansa sa se dezvolte si sa mearga pe drumul care ii este destinat!

  • E necesar să precizăm că există dovezi istorice obținute din arhiva din Roma ce atestă că Nicolae Ceaușescu a fost membru de rang înalt în loja masonică italiană Propaganda Due. Documentele au apărut în presă odată cu scandalul Berlusconi și P2. E adevărat, de asemenea că există doi „istorici” masoni care au încercat să demonteze aceste dovezi, pretinzând chiar că documentele… nici măcar nu ar exista! Chiar acest efort de mușamalizare este pentru noi o dovadă în plus a celor afirmate.
   Licio Gelli, conducătorul lojii masonice P2, a avut relații de afaceri și a făcut politică cu regimul comunist de la București. A fost primit de mai multe ori de Ceaușescu și alți lideri ai PCR, (Pacepa, Doicaru, Pleșiță din zona Securității, Andrei, Burtică, Pungan, pentru relații internaționale și afaceri).
   Dincolo de acest aspect, în fond minor pentru momentul prezent, vă dau perfectă dreptate și vă mulțumesc pentru comentariul pertinent!

  • Se pare că Ceaușescu, în megalomania lui, a sfidat planurile masoneriei și a forțat plata daroeiilor externe ale României. Astfel în martie 1989 a anunțat public achitarea datoriilor publice naționale. E de precizat că România este singura țară care și-a plătit datoria externă! Această acțiune se pare că a fost considerată o trădare din partea masoneriei, care urmărește subjugarea financiară a popoarelor și a fost un factor principal în condamnarea sa la moarte de către completul de judecată ghidonat de masonul de rang înalt Gelu Voican Voiculescu, cu complicitatea directă a masonilor de rang foarte înalt Ion Iliescu și Petre Roman.
   Al. I. Cuza este cel care a structurat statul român modern. Din păcate el a făcut această reformă din perspectiva masoneriei, de aici luând naștere problemele actuale politice foarte mari cum sunt partidele fără o doctrină, cu morală îndoielnică, cât și numeroasele conflicte constituționale, cum ar fi de exemplu conflictele constituționale între președinte și prim – ministru, deși amândoi sunt parte a puterii executive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here