Danemarca a oprit vaccinarea cu AstraZeneca!

0
429

Danemarca a oprit folosirea vaccinului contra Covid-19 dezvoltat de AstraZeneca după mai multe cazuri de cheaguri de sânge apărute la unele persoane vaccinate, așa cum a anunțat joi, 11.03.2021, autoritatea daneză pentru sănătate, citată de Reuters.

Această suspendare vine după ”raportări de cazuri grave de fomare de cheaguri de sânge la persoane vaccinate cu vaccinul contra Covid-19 al AstraZeneca”, a spus Soren Brostrom, adăugând – de marketing – că ”la momentul actual nu se poate concluziona [deocamdată n.n.] că există o legătură între vaccinuri și cheagurile de sânge”, comunică AFP.

În comunicat nu se precizează câte cazuri de pacienți cu cheaguri de sânge au fost consemnate.
Austria a oprit, la rândul ei, folosirea unui întreg lot de doze AstraZeneca pe perioada în care cercetează un deces cauzat de probleme de coagulare a sângelui și un caz de embolism pulmonar.

Lotul a fost distribuit în 17 țări europene, nouă dintre ele oprind deja până în 11.03.2021) administrarea produsului.
”Atât noi, cât și Agenția daneză a Medicamentului trebuie să răspundem la informațiile din Danemarca și alte țări europene privind posibile efecte secundare serioase”, a declarat directorul autorității pentru sănătate din Danemarca, Soren Brostrom.

Administrarea vaccinului va fi suspendată pentru cel puțin 14 zile în Danemarca.

Cover EMA

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a transmis miercuri, 10.03.2021, că o anchetă preliminară nu a stabilit [deocamdată n.n.] nicio legătură între vaccinul AstraZeneca împotriva Covid-19 şi decesul unei asistente medicale din Austria care fusese injectată cu acesta.

Austria a anunţat duminică 7.03.2021 că a încetat administrarea cu vaccinuri dintr-un lot produs de compania britanico-suedeză AstraZeneca, după ce o asistentă în vârstă de 49 de ani a decedat din cauza unor probleme grave de coagulare a sângelui, la câteva zile după ce a primit vaccinul.

Una dintre colegele ei, în vârstă de 35 de ani, vaccinată cu acelaşi vaccin a făcut embolie pulmonară şi este acum în recuperare.

Alte două cazuri de „evenimente tromboembolice au fost raportate” după injectări cu acelaşi vaccin, a indicat EMA.

Alte șapte țări europene, Estonia, Lituania, Letonia, Luxemburg, Italia, Elveția și România au suspendat imediat vaccinările cu doze din acest lot ce cuprinde un milion de doze, livrat în 17 țări.

Îngrijorări

Ne întrebăm:

  • este responsabil vaccinul propriu–zis și tehnologia sa de producție? Dacă da, acest vaccin trebuie interzis urgent!
  • Este responsabil lotul în cauză? Dacă da, ce anume a determinat gravele cazuri amintite? Și este posibil ca și celelalte loturi să aibă același efect, dr într-un timp mai îndelungat?
    Cine verifică de conformitate loturile de vaccin și tehnologia în sine? Ce autoritate sau departament poate face aceasta într-un mod obiectiv și riguros, având în vedere că sunt implicate afaceri de sute de miliarde de euro în achiziția acestora?

În ambele situații autoritățile statului au OBLIGAȚIA LEGALĂ de a investiga și a lua măsurile necesare de protecție a sănătății populației. Să vedem ce acțiuni preventive vor face!

Adresăm din nou întrebarea:
Cum este posibil ca medici care au depus jurământul lui Hypocrat să administreze pacienților lor un „tratament medical” ce este experimental până în 2023 – conform aprobărilor – și este atât de periculos, printre altele și prin formarea de cheaguri de sânge?

Surse:
reuters.com
hotnews.ro
mediafax.ro
libertatea.ro
b1tv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here