Îmi doresc să trăiesc într-un oraș smart 2030?

0
293

Sursa foto: https://smartcityblog.ro/top-10-orase-inteligente/

Recent au apărut pe canalele media comunicări referitoare la faptul că numeroase orașe din România, din Europa și chiar din întreaga lume ar fi aderat la programul smartcity 2030.

Așa sună interesant I atractiv, mai ales pentru tineri, idea de a avea totul accesibil, dar oare despre asta să fie vorba? Sau să fie ceva de genul „Afară vopsit garful și înăuntru leopardul”: N.b. explicarea sensului zicalei: leopardul este acel prădător carer vânează în special de amuzament, ca sport, din instinct agresiv…

Ne-am interesat și noi cu privire la acest subiect și în mod cu totul surprinzător nu am găsit la niciuna dintre primăriile ce au intrat în acest program vreo referire clară sau o descriere a ce anume reprezintă acest angajament. Mai mult decât atât, nu am putut întâlni spoturi publicitare sau campanii de informare derulate de acești primari, viceprimari, consilieri locali sau de orice altă oficialitate implicată.

Iată zece orașe-campion din lume ce fac parte din acest program:

DUBAI, OSLO , COPENHAGA, BOSTON, AMSTERDAM, NEW YORK, LONDRA, BARCELONA, HONK-KONG
Sursa: smartcityblog.ro

Și 11 dintre orașele din România care sunt deja angajate în acest program de către primăriile lor, deși detaliile acestui program nu au fost practic deloc mediatizate!

Alba-Iulia
Bistrița
Brașov
Buzău
Cluj–Napoca
Piatra Neam
Râmnicu Vâlcea
Roman
Suceava
Timișoara
Tulcea

Surse:
actualînCluj.ro
urbanizehub.ro

Mă întreb: cum de este posibil ca Primăria orașului meu să fi angajat un program pentru toți cetățenii săi, care să fie atins până în 2030, fără ca noi, cetățenii acestui oraș, să fim informați și fără ca să ni se ceară acceptul? Au apărut ici-colo câteva articole de presă, foarte roz, foarte laudative la adresa „neutralității climatice”, o imbecilitate așa-zis „verde” și ecologică, dar care, de fapt, poate ascunde doar o campanie de marketing agresiv, ce să urmărească foarte mari interese financiare ale multinaționalelor păpușărite de către oligarhi ce salivează la veniturile legitime ale cetățenilor lumii… Dacă aveți vreun dubiu legat de aceasta, priviți „imensul serviviu ecologic” pe care l-a făcut UE și ONU cu „Green Deal” în ce privește costurile la carburanți, gaze naturale și energie în întreaga lume! Că dacă am fi puțin mai suspicioși, am zice că s-au vorbit toți marii oligarhi să țepuiască populația globului – cu mic, cu mare – declarând că ne vor binele ecologic! Citând un classic: „Ei ne vor binele, dar noi suntem vigilenți și nu li-l dăm!” J

Așa că băieți, mai ușor cu „ajutarea lumii”, întâi ne prezentați toate intențiile cuprinse în „100smartcities 2030” și alte astfel de agende, iar apoi noi votăm frumos și atent monitorizat de asociații independente, pentru că așa o cere legea!

Iar în ceea ce privește vrăjeala că „așa au cerut orașele” lăsați caterinca, deoarece programul este de fapt unic și impus de voi „la cerere”!. Apropo de asta, nu vi se pare că am mai întâlnit schema asta undeva? A, da, exact, la partidul communist! Băieți, vă trageți comunism 2.0? Nu pe tura noastră!

Având în vedere „mersul pe burtă” al autorităților, afirm cu tărie:

Sunt un cetățean care nu dorește ca orașul său să devină smartcity 2030!!!

Dacă și tu gândești la fel, dă like și distribuie această postare!

Uniți ne vom apăra drepturile!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here