Germania a interzis smartwatch-urile pentru copii şi le recomandă părinţilor să le distrugă pe cele pe care le-au achiziţionat deja pentru cei mici

0
154

Agenţia naţională germană de telecomunicaţii, Bundesnetzagentur, a interzis ceasurile inteligente pentru copii şi îi roagă pe părinţii care au achiziţionat deja acest tip de gadget pentru copiii lor să le distrugă cât mai rapid cu putinţă.
Cum funcţionează smartwatch-ul pe care nu trebuie să îl încarci …
Bundesnetzagentur este de părere că smartwatch-urile pentru copii se pot transforma, fără ştirea familiei, în dispozitive de ascultare care pot fi accesate de către persoane rău-voitoare. În plus, agenţia roagă şi personalul calificat din şcoli să fie atenţi la copiii care poartă astfel de dispozitive, pentru a putea fi supravegheaţi mai bine. Agenţia germană de telecomunicaţii denunță capabilităţile ceasurilor de a asculta fără ştirea purtătorului, însă, în mod curios, nu a făcut referire la potenţialul acestora de a fi ”sparte” de către hackeri, care pot afla ulterior poziţia în timp real a copilului care poartă dispozitivul compromis. O atenţionare cu privire la acest lucru a fost însă emisă de BEUC, Autoritatea Europeană de Protecţie a Consumatorului. Dacă această atitudine faţă de smartwatch-urile copiilor va continua la nivel european, producătorii s-ar vedea nevoiţi să lucreze intens la perfecţionarea dispozitivelor purtabile pentru copii, în ceea ce priveşte securitatea acestora, fiind altfel în pericol de a dispărea de pe piaţă, notează The Verge.

Germania are legi foarte clare privind intimitatea persoanelor. E țara unde datele cetățenilor sunt foarte bine păzite, unde orice lucru care le-ar putea afecta intimitatea este reglementat foarte precis. Atenția foarte mare la datele private este consecința experienței exrem de neplăcute cu care s-au confruntat cetățenii germani în timpul nazismului, când intimitatea a fost complet terfelită și discriminarea a fost politică de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here