Apărarea contra răpirii

0
566

Asistăm terifiați în ultimul timp la din ce în ce mai multe evenimente tragice de răpire, viol, crimă făptuite asupra unor fete tinere sau chiar copii. Dincolo de tragicul acestor infracțiuni ce ne cutremură, se pare că va fi necesar ca părinții și comunitatea să își educe copii pentru a se apăra.

Atragem atenția asupra faptului că în situații atât de delicate nu e deloc cazul să agravăm starea și așa extrem de gravă, ce va lăsa cel mai probabil traume majore.

Folosindu-și activ inteligența și prezența de spirit, copiii pot învăța să se apere, expunându-se la riscuri minime!

O primă măsură de prevedere este să îi procurăm copilului o alarmă portabilă de tip breloc, care va fi declanșată în caz de pericol.

Alte metode sunt foarte bine prezentate de o academie de autoapărare canadiană.
Videoclipurile vorbesc de la sine,

Metoda de mișcare și de a striga cât mai tare și continuu pe care o poate folosi copilul sau adolescemta ce sunt în pragul agresării.

Metoda excelentă de a se trânti pe jos, a fi mereu cu fața spre agresor și a da din picioare. Și o metodă puțin mai avansată în care se prinde cu putere de un picior al agresorului.
O metodă și mai avansată (ce necesită instruire pe salteaua de antrenament) este acționarea fermă cu picioarele asupra piciorului liber al agresorului, astfel încât acesta să fie pus la pământ.

Apărarea de răpirea în mașină și câteva cazuri reale ale apărării de unele agresiuni ale unor copii care au participat la aceste cursuri simple și pline de bun simț. Aceste imagini de fapte reale au fost surprinse de camere de supraveghere din mall-uri sau din spații publice.

Felicitări celor implicați în instruirea copiilor și a adolescenților și adolescentelor de apărare contra agresiunilor sau chiar răpirilor.

Sperăm să nu fie vreodată nevoie. Totuși o vorbă din popor spune:

„Paza bună trece primejdia rea!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here