Senatul statului Arizona a hotărât renumărarea manuală a 2,1 milioane de buletine de vot de la alegerile prezidențiale din 2020!

0
344

Legiuitorii din Arizona au ordonat renumărarea a 2,1 milioane de buletine de vot pentru alegerile prezidențiale din 2020, ce de această dată să se facă manual.

Senatul din Arizona, care este controlat de republicani, a publicat o declarație care confirmă intenția lor de a face un alt audit al buletinelor de vot din județul Maricopa, cel mai populat județ al statului.

Declarația Senatului Statului Arizona publicată joi 18.03.2021 spune că vor efectua un audit „amplu și detaliat”, adăugând că vor testa aparatele de vot, vor scana buletinele de vot, vor căuta încălcări ale  atribuțiilor operatorilor IT și vor efectua renumărarea manuală a voturilor.

„Deoarece mii de alegători continuă să solicite un audit aprofundat al alegerilor din 2020 din județul Maricopa, sunt încântat să raportez că am constituit o echipă de audit criminalistică”, se arată într-o declarație din 18 martie a senatorului de stat Karen Fann (R-Ariz.).

„Suntem în negocieri cu privire la detaliile finale privind executarea auditului și sperăm să avem un anunț în curând.”

„Scopul nostru este de a face din acest lucru un efort bipartinic cu transparență deplină și în cooperare comună cu oficialii județului Maricopa. Am contactat experți cu privire la procesele electorale din Arizona și din întreaga SUA și sperăm să fim cât mai eficient implicați în audit”, a scris Fann.

„Când toate lucrările vor fi realizate, va exista un raport complet pe care Senatul și județul îl vor examina. Alegătorii noștri se așteaptă la acest audit și poate fi un pas important în restabilirea încrederii în procesul nostru electoral”, conchide acesta.

În februarie 2021, judecătorul de la Curtea Superioară a județului Maricopa, Timothy Thomason, a decis că citațiile emise de Senatul de stat din Arizona sunt valabile și trebuie puse în aplicare și a respins argumentele oficialilor județului Maricopa care spuneau că citațiile ar fi fost ilegale.

Județul a declarat anterior că auditurile făcute chiar de ei ar fi  suficiente și că buletinele de vot ar trebui sigilate.

„Curtea constată că citațiile sunt legale și executorii”, a scris Thomason  în hotărârea sa. „Nu există nicio îndoială că senatorii au dreptul de a emite citații legislative. Citările sunt conforme cu cerințele legale pentru citările legislative. Senatul are, de asemenea, o putere constituțională largă pentru a supraveghea alegerile.”

El a susținut că „legislativul din Arizona are în mod clar puterea de a investiga și examina problemele reformei electorale”, adăugând că senatorii pot „cita materiale ca parte a unei anchete privind măsurile de reformă electorală”.

Măsura a fost salutată de legiuitorii republicani din Arizona.

Fann a declarat presei după hotărârea judecătorului că mișcarea lor „nu a fost niciodată să anuleze alegerile, ci a fost despre integritatea sistemului electoral din Arizona”.

 

Sursa: The Epoch Times

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here