Dr. Radu Ciornei, cercetător în cadrul Universității Suceava și specialist în imunologie, microbiologie și genetică moleculară, a declarat luni 13 iulie 2020, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că o persoană care este confirmată pozitiv cu infecție SARS-CoV-2 nu este neapărat și o persoană contagioasă.
El a spus că prin analizele PC-R nu se măsoară infecțiozitatea, ci dacă persoana respectivă are părți din virus, mort sau viu, în gât.
„La un om testat pozitiv noi nu măsurăm infecțiozitatea sa, ci măsurăm dacă are bucăți de virus în gât. Viu sau mort. Oamenii pot elimina bucăți de virus din plămâni. De exemplu un om s-a vindecat. Două zile la rând face teste negative. După zece zile el poate să elimine virus mort din plămâni și testul său este pozitiv. Dar el nu mai poate infecta pe nimeni”.
„Modul clar de a ști dacă omul este contagios este să fie prelevată proba din exudatul faringian și să fie cultivată pe mediu de cultură.”
„Dacă virusul se cultivă [proliferează, se dezvoltă în mediul de cultură] înseamnă că virusul e viu și omul acela poate contamina pe alții”, a precizat dr. Radu Ciornei.
El a subliniat că nu este deontologic să nu se spună oamenilor că un test pozitiv nu înseamnă neapărat că ai virusul viu în tine, ci că poți să ai doar bucăți de virus mort.
Ciornei consideră total defectuos modul de raportare făcut de Grupul de Comunicare Strategică și crede că ar trebui prezentate numărul de noi teste făcute și nu retestările și câte dintre acestea sunt pozitive.
La emisiunea „Se întâmplă acum” din 15 iulie 2020, profesorul doctor Radu Ciornei a declarat că metoda PC-R identifică 3 fragmente ale genomului virusului SARS-Cov-2. Însă metoda nu dă nici o informație despre aspectul cantitativ și de contagiozitate al infecției. Mai mult, metoda nu dă nici o informație despre faptul că virusul este activ (poate dezvolta boala și poate produce infecția la o altă persoană) sau inactiv (mort, chiar fragmentat) ce este eliminat intermitent [periodic] din alveolele pulmonare ale pacientului în curs de vindecare.
Profesorul doctor Radu Ciornei a precizat o clarificare foarte utilă nouă tuturor și chiar autorităților:
„Există:
asimptomatici – care sunt și rămân asimptomatici tot timpul
presimptomatici – care sunt înaintea simptomelor
postsimptomatici – care sunt spre vindecare și care elimiă din alveolele pulmonare virus sau fragmente de virus.
Se poate evidenția diferența între cele două situații, făcând cultură a virusurilor prelevate pe mediu de cultură și constatând dacă virusul este activ sau nu.”
De ce din martie până la jumătatea lui iulie nimeni dintre autoritățile statului și cele medicale (inclusiv OMS!!!) nu ne-a spus despre CÂȚI dintre „pacienții pozitivi” au defapt virus INACTIV, ADICĂ NU POT INFECTA PE NIMENI!
Prof. Dr. Radu Ciornei, medic imunolog, spune: „Nu știm câți dintre asimptomatici sunt în această situație, iar pentru aceștia carantinarea ar fi un abuz!”
Considerăm că Grupul de Comunicare Strategică ar trebui să promoveze opiniile valorilor din domeniul imunologiei și nu diletamți „OMS” precum Streinu Cercel, care susține ba că boala este o gripă ușoară, ba că alcoolu sanitar este ineficient, ba că trebuiesc încarcerați toți cei de peste 65 de ani…
Prof. dr. cercetător în imunologie tocmai a publicat un articol pe această temă într-o revistă internațională de prestigiu!
Grupul de Comunicare Strategică, mai consultați și adevărații specialiști și urgent! Altfel vom crede că sunteți parte a unui plan ascuns de falsificare a datelor statistice oficiale cu un scop straniu de infectare masivă a populației!
Surse:
- Bucovina news
- bitv.ro
- gândul.ro