Nepotriviri flagrante în filmări și în unghiurile din care au fost surprinse imagini ale turnurilor gemene din 9/11

0
846

Exemplu clasic de manipulare mass media: 9/11

Evenimentele din 9/11 au fost prezentate în modul pe care îl cunoaștem cu toții în mass media. E posibilă și o cu totul altă perspectivă asupra aceluiași subiect?

… o analiză cu adevărat atentă a ceea ce s-a văzut atunci!

… Și o modelare pe computer. E un punct de vedere foarte original!

Motivul acestui abominal „atac” înscenat? Putem numi 2 motive:
– justificarea a ceea ce a urmat: atacul armat și ocuparea Irak-ului în 2003. În timpul ocupației UN au dispărut „inexplicabil” din Muzeul de istorie din Bagdad cele mai vechi artefacte cunoscute: tăblițele de lut sumeriene. Nici azi nu au mai fost găsite peste 25.000 de piese inscripționate din lut… Au mai rămas doar unele fotografii…
– convingerea Congresului american să voteze legea anti-terorism (legea PATRIOT). În Statele Unite, Congresul a adoptat și Președintele Bush a promulgat legea Homeland Security Act din 2002, prin care se înființa Departmentul Securității Interne, care reprezintă cea mai mare restructurare a guvernului american din istoria contemporană. Congresul a adoptat și legea USA PATRIOT Act, cu scopul de a ajuta la descoperirea și instrumentarea cazurilor de terorism și a altor crime. Grupările pentru apărarea drepturilor civile au criticat legea PATRIOT, afirmând că ea permite poliției să invadeze viața intimă a cetățenilor și elimină supravegherea juridică a procesului de adunare de informații. Administrația Bush a invocat evenimentele 9/11 ca motiv pentru a iniția o operațiune secretă a NSA, „pentru a intercepta comunicațiile telefonice și prin e-mail între Statele Unite și străinătate fără mandat”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here