Manipulare – Tehnica inversiunii

0
54
adev[rul.ro

în această secțiune vom prezenta tehnici de manipulare pe înțelesul tuturor, cu exemple clare din mesajele distribuite prin mijloacele media.

TEHNICA INVERSIUNII

Manipulatorul are parte de un eveniment sau o situație care îl deranjează foarte mult. Manipulatorul dorește ca această situație să nu îl vizeze pe el, este plin de ură și proiectează acea situație asupra adversarului/ adversarilor lui. Pe peincipiul „Să moară dușmanii mei!” (citat manelist).

Această tendință face întrucâtva parte din natura omului comun. Mulți oameni prezintă măcar impulsul în această direcție. Desigur, întrun astfel de caz vorbim despre o profundă criză morală. Criza morală profundă a apărut datorită faptului că în trecut am ales să avem unele credințe fundamental greșite. Pe acest sol fertil al tentațiilor (către care ne deschidem larg sufletul când suferim de o criză morală majoră și ne permitem luxul de a avea credințe profund greșite!) tendința de proiecție a evenimentului foarte dureros către exterior, dar mai ales către „dușmani” este un test psihic.

Dacă omul pică acest test, își pică examenul

Dacă omul pică acest test, cade la acest examen, în el se consolidează o nouă credință și mai greșită decât credințele-cauză, și anume că adversarul este vinovat de situație. Dacă și acestă credință este foarte puternică, apare un nou test psihic: manifestarea PĂRERII GREȘITE. În străfundul sufletului subiectul simte că undeva este o greșeală și are din nou de ales: își asumă răspunderea pentru greșelile sale, sau dă vina pe ceilalți, chiar și pentru ceea ce ȘTIE că e vina sa? Dacă va cădea la acest examen, începe să facă greșeli CONȘTIENTE, VOLUNTARE în ce privește acțiunile de „stingere” a situației conflictuale inițială.

Sufletul său se afundă și mai mult în beznă, iar acum începe să îi convingă pe prietenii apropiați, cât și pe factorii de decizie că a fost totuși o victimă. În această zonă începe să manifeste tehnici de manipulare intenționat, ba chiar găsește „modele” în mediul social (șefi, politicieni corupți, oameni meschini) pentru a se „perfecționa” în aceste tehnici. Din acest punct vorbim psihiatric de fenomenul clinic de proiecție emoțională.

Dacă subiectul persistă mai mult timp în acest registru, începe să își contureze un univers alternativ, „paralel” cu cel real. Subiectul începe să „vadă” dușmani în persoanele neutre și obișnuite din jur. Apar simptobe parranoide certe. Acum apar totuși din când în când evenimente foarte intense emoțional care au menirea de a trezi subiectul la realitate. Aceste evenimente sunt atrase chiar de convingerile și credințele puternic distorsionate despre lume pe care le are. Apare aici testul orgoliu / umilință. Dacă măcar acum, în fața evidenței, sibiectul recunoaște că a greșit fundamental undeva, de s-a ajuns aici, el se întoarce la condiția existențială anterioară, având ca suport pentru o eventuală îndreptare ulterioară umilința, căința, smerenia.

Realitatea se rupe întro realitate paralelă, iar acel om devine capabil de orice

În cazul în care alege însă orgoliul, realitatea se rupe întro realitate paralelă, iar acel om devine capabil de orice. Acum este, metaforic vorbind, un instrument total în mâna demonilor, este complet posedat de forțele obscure ce i-au dat târcoale încă de la început, de când și-a ales credințe fundamental greșite. Devine un pion în jocul forțelor sociale răzvrătite împotriva armoniei, un pion în războiul umbrelor.

Este nevoie să adăugăm că, de regulă, această ultimă alegere este sugerată de „colegi”, „prieteni”, „apropiați” care, de cele mai multe ori nici nu știu despre ce a fost vorba în acele situații, dar care „ne sfătuiesc” așa deoarece e în interesul lor sau nici măcar nu le pasă de noi. ATENȚIE! Alegerea respectivă ne aparține! aceștia doar ne sfătuiesc, noi acționăm. Chiar dacă se oferă să acționeze în numele nostru, putem oricând spune NU! În plus, faptul că sunt prietenii, colegii, apropiații noștrii și că plecăm urechea la ce spun ei, este de două ori problema noastră!

Ei bine, în acest punct în psihicul acelui subiect s-a produs o ruptură completă. Acest personaj devine un manipulator ordinar, căutând pe toate căile și prin toate mijloacele să impună opiniei publice convingerile sale atât de acerb și furibund, încât se poate folosi în final chiar de:

TEHNICA INVERSIUNII = a transmite mesajul exact invers decât a fost în realitate!!! Și a încerca să convingă pe cât mai mulți de acest „adevăr”…

Este necesar să adăugăm că foarte mulți ppoliticieni au ajuns în acest punct, motiv pentru care noi îi considerăm irecuperabil pierduți atât pentru sănătatea politică a noastră, cât și pentru sănătatea lor mintală…

Astfel, sunt politicieni care sunt capabili, pentru a scăpa de răspunderea faptelor lor vădit penale, vădit infracționale, unele chiar de drept comun, altele de corupție, trafic de influență etc., sunt capabili deci să modifice de urgență legile justiției, Codurile penale, sau orice i-ar conduce la libertate, deși sunt infractori. Iată manipularea prin inversiune. Tot ei inventează „statul paralel”, o nălucă fantasmagorică din mintea lor bolnavă, pe care o încarcă cu toată responsabilitatea propriilor lor fapte. Desigur, exista unele mici argumente, există greșeli, poate chiar grave, ale unor angajați publici și astfel apare drama manipulatorului: are argumente puternice, atât de puternice încât vine un moment când nici el nu mai știe ce să creadă! Acolo este un alt moment de cotitură regretabilă.

Dar să dăm un exemplu foarte concret, petrecut în București, în 11.06.2018.

Campioana la Roland Garros, Simona Halep, revine în România, pe aeroportul din București. După o primire mediocră a municipalității, nu i se permite Simonei să prezinte Cupa cu un autocar turistic cu două nivele, deschis la nivelul superior, de exemplu, așa cum procedează marii campioni pretutindeni în lume, pe drumul spre Piața Universității sau Piața Victoriei unde să fie întâmpinată de susținătorii ei. În schimb primarul Firea comunică faptul că se va organiza o primire pe Arena Națională.

Firea nu are cultură politică deloc!

Firea nu știe că asocierea politicului cu marii performeri din sport e prompt și spontan sancționată de public, mai ales dacă acei politicieni nu au făcut absolut nimic pentru sportivul de mare performanță. Acest lucru s-a petrecut cu Elena Udrea în 2011 la Gala Bute și cu Ponta, pe atunci premier, chiar cu Simona Halep, în 2014, când câștigase titlul de la Roland Garros la juniori!!! Firea ori nu știa, ori a crezut că ei nu i se poate întâmpla așa ceva! 🙂

Dumnezeu dă o șansă tuturor! 🙂

În vestiarul din Arena Națională, având experiența din 2014, Simona i-ar fi spus primăriți Firea, conform digisport.ro:
”Eu vreau să prezint trofeul oamenilor. Cer să intrăm pe rând în scenă. Îmi dați ce aveți de dat și cu asta basta.”
Totuși Firera a făcut cum a vrut ea. Ba mai mult, a făcut gafa să se urce prima pe podium, înaintea Simonei! Grav.

… dar când șarpelui i se face de bâtă, iese în stradă! 🙂

Cuvintele lui Firea au fost:

Simona, bine ai venit în țara noastră!”
???????????????

. Foarte neinspirate cuvinte! Ei, în acest moment tribunele au început să o huiduie pe Firea în mod vehement. Adevărul e că făcuse foarte multe greșeli.
În plus de toate astea, cu două zile în urmă fusese mitingul psd, care a deviat atentia romanilor de la finala din Paris la acel eveniment caricatural, împiedicând astfel ieșirea spontană în stradă a celor ce ar fi vrut cu sigurnță să o aclame chiar atunci pe Simona, pentru simplul fapt că piața era ocupată și plină de pesediști „albi”.

În plus, primăria a dat chiar în acea zi, dimineața, (foarte prost momentul) comunicatul prin cre intenționează să mărească prețul pebtru parcare în centrul Bucureștiului, de la 1,50 lei la 10 lei / oră!!! Pentru angajații ce vor să își lase mașina în apropiere de locul de muncă din centru: 10 ore x 10 lei = 100 lei /zi, adică 2500 lei / lună, deci cam tot salariul, sau oricum mai mult decât dublul salariului minim NET pe economie. O sumă uriașă!!!

Imediat cum Firea a înmânat (fulger! 🙂 ) Simonei cheia orașului București și o plachetă omagială, primarul a tulit-o cu coada între picioare. Cum a dispărut de pe gazon, oamenii au aclamat: Simona! Simona! aplaudând-o pe campioană minute în șir, cum era și firesc! Pentru asta veniseră pe stadion și nu pentru fițe politice.

Hopa! Inversiunea!

E interesant de văzut reacția lui Firea. Mai întâi a scris pe pagina de facebook că au fost grupuri infiltrate ale celor din #REZIST, distribuite în tot stadionul. Apoi au apărut mii de comentarii negative pe pagina ei, ca răspuns la acea postare. Apoi a șters pagina. Și acest ciclu s-a repetat de mai multe ori.

Apoi, pe pagina oficială a psd bucurești, filială a cărei președinte este Firea, a fost postat un fals, un video modificat, în care sunetul era deplasat îm timp, ca să pară că spectatorii ar huidui-o pe Simona! Ce abject! Și această postare a fost ultima ștearsă!!! Oare instituțiile statului nu se autosesizează la aceste grave abateri, ci doar la oameni care își scriu și ei oful pe facebook și apoi sunt amendați? Să nu uităm că vorbim de pagini OFICIALE ale psd!!!

Iată ce a urmat: mai multe zeci de filiale județene PSD au punlicat pe pagina lor de facebook această postare, în numele lor (al fiecărei filiale în parte!) și nu ca pe o postare distribuită. Iată aici clar tehnica de manipulare prin inversiune!!!

Fiind chiar administratorul paginii, amenda pentru calomnie și distribuire în spațiul public de știri false ar trebui să fie usturătoare și exemplară! Aceasta este prevăzută în mod expres în Codul penal!
Desigur, demersul psd este mizerabil, după ce că au vrut să profite de victoria epocală a Simonei Halep, victorie la care nu contribuiseră cu absolut nimic, acum inversau cauza!!!

După o zi aceste postări au fost șterse.

Așteptăm un punct de vedere legat de acest subiect din partea conducerii psd.

Așteptăm sancțiunile poliției române pentru aceste contravenții, dar și infracțiuni!

Asteptăm demisia Gabrielei Firea din funcția de primar și din funcția de președinte al filialei București, funcții pe care le-a pătat cu nesimțirea sa vădită în repetate rânduri!

Așteptăm demisia tuturor organizatorilor mitingului rușinos din 9.06.2018!

Așteptăm demisia de onoare, despre care vorbea ministrul de interne Carmen Dan, a tuturor președinților de filială județeană psd care au avut nesimțirea și obrăznicia să posteze aceste mizerii politice!

SIMONA HALEP, te felicităm și te îmbrățișăm cu toată dragostea noastră de români pentru victoria excepțională de la Roland Garros!

Și te rugăm să nu iei în seamă câțiva politicieni obscuri pe care istoria îi va da rapid uitătii!
Ei ar fi trebuit să fie DEMNITARI plini de onoare!
Spre deosebire de ei, niște iluștrii anonimi, realizarea ta va fi mereu amintită cu onoare și demnitate de către români!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here