Franța a votat. Nu mai există „TATĂ” și „MAMĂ” , ci „părinte 1” și „părinte 2”

0
50

Recent experimentul a bifat o nouă etapă: imediat după diminuarea intensități manifestațiilor stranii și de neînțeles pentru marea majoritate a populației Franței, dar și a Europei, ba chiar a întregii lumi – a 2vestelor galbene” – experimentul a trecut la un nou nivel. Astfel în Franța, termenii „tată” și „mamă” nu vor mai apărea pe formularele școlare care vor fi completate de copii și de rudele acestora. Termenii vor fi acum „părintele 1” și „părintele 2”. Amendamentul a fost adoptat pe 12 februarie 2019, de către Adunarea Națională Franceză (Parlamentul francez), informează 7sur7.

Pentru Valérie Petit (LREM), politicianul ce este la originea textului, această modificare are ca scop „ancorarea legislației privind diversitatea familială”. Jennifer de Temmerman (LREM) explică faptul că este o „măsură a egalității sociale”.
Joaquim Pueyo de la Partidul Socialist insistă: „Nu vă imaginați consecințele atunci când copiii nu se simt tratați ca ceilalți”.
Foarte mulţi sunt indignați de această decizie, iar unii cred că această schimbare „neagă realitatea filiației”.

Mulți oameni subliniază faptul că, în timpul dezbaterilor asupra legii, ideea fusese deja prezentată deLibération din 2012 ce scria: „Pentru a soluționa câteva zeci de mii de cazuri, guvernul, fără nici o consultare, îndepărtează din codul civil termenii de tată și mamă, ce ar urma să fie înlocuiți de părintele A și părintele B”.
„Fantezia” este iată realizată, șase ani mai târziu.

Întrebările sunt multe, oamenii sunt nedumeriţi. Se ridică o problemă: cine este părintele principal, care este cel secundar?
Asociația pentru apărarea familiilor homoparentale propune o altă idee: să desemneze părinții în termenii „părinte” fără o ierarhie și să permită alegerea dintre tată și mamă pe formularul de completat. În mod ideal, pentru ei, ar trebui să fie adăugată și o căsuță pentru „deținătorii autorității părintești”. Unii copii, de fapt, nu au nici tată, nici mamă, potrivit 7sur7.

Potrivit proiectului legislativ, doar cuvântul “părinţi” va fi folosit în ceremoniile de căsătorie pentru toate cuplurile, indiferent de orientarea sexuală, un gest care a stârnit nemulţumiri şi proteste pe scară largă. Schimbările din codul civil ar urma să elimine orice referire la “mamă şi tată” în documentele oficiale, înlocuindu-le cu “părinţi”.
Biserica Catolică a protestat vehement faţă de aceste modificări. “Căsătoriile homosexuale vor aduce o schimbare completă, un eşec al societăţii”, spune cardinalul Phillipe Barbarin, conducătorul Biserii Catolice franceze. “Acest lucru ar putea avea consecinţe imposibil de cuantifiat. Pasul următor ar putea fi crearea unor cupluri cu trei sau patru membri. Apoi se poate ca, într-o zi, tabuul legat de incest să dispară”, a avertizat el.
“Cine poate garanta că un cuplu heterosexual va educa mai bine un copil decât o face un cuplu homosexual sau că îi va oferi cele mai bune condiţii de viaţă şi de dezvoltare?”, spune ministrul Justiţiei Christiane Taubira pentru ziarul catolic “Le Croix”.
Papa Benedict al XVI-lea le-a cerut preoţilor catolici să combată această lege.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here